Pages

Tuesday, February 03, 2009

Sambil menunggu tua

SAMBIL MENUNGGU TUA

Sambil menunggu tua
di beranda ini
aku duduk membaca
umurku yang lepas
sambil mencari-cari
di manakah ia bersembunyi

- Wan A Rafar -
1980



Selamat Ulangtahun Papa yang ke 62 tahun

15 comments:

iamja said...

Eh eh.. SIDI sebaya ayanda saya lah.

Sedap sajak tuh. Penuh bermakna..

HAPPY BIRTHDAY SIDI...

iamja said...

Wahhh Papa mu ada blog dia sendiri lah. Kagum.. mmg semua anak2 nya mempunyai bakat menulis sepertinya. Aku kagum lagi...

rina said...

sama eh umur...

aku nk cipta seniri puisi kurang berkemampuan... so kenalah diselak2 dicelah jendela dan kemeja itu... cari hasil nukilan penulis2 yg lainlah... tp akhirnya aku tertarik dengan 'sambil menunggu tua' ini.

masih jauh aku nk capai tahap ayahanda aku tu.

KV said...

wah, kagum ngan bakat papa rina. Dan selamat ulangtahun ke 62 buat beliau.

Mrs Amri said...

Hepi Besday Sidi, saya suke sajak di atas, penuh maksud tersirat..

Maya said...

happy birthday to ayah rina & tety...

ya.. saya mengikuti blog ayah mereka nih..

- tety - said...

Happy 62th Bday Sidi! Semoga panjang umur + murah rezeki.

Love,
Pogy
tety
Danial
Armand

p/s: tumpang wish kt blog mu eh... huhuhu

Ibu Ayra said...

semoga pnjg pnjg umur ayah chik...

rina said...

time kasih kat korang seme bg pihak ayahanda saya yang mengucapkan bday wishes kat dia.

Anonymous said...

Happy Birthday to papa

korang panggil papa ke sidi? Sidi tu apa maknanya?

Bestlah kroang yg masih ada ayah ni.. seronoknya

wa-n

- tety - said...

wan, Sidi tuh panggilan utk cucu2 sekalian... huhuhu anak2 mmg panggil papa... Sidi - atuk dlm bahasa arab kalo x silap aku...

- tety - said...

tambah lg, kalo ayah chik tuh utk panggilan ank2 sedara belah mama... ehheheh

miesyamomei said...

hehehe...mie doh wish doh seniri..btw nk wish gak lg skali.eppy besday papa..love u alwayss

hajar kasri said...

Happy belated b'day ayah chik!

May your life will always be blessed by Allah taala.

p/s: den raso cam polek yo. okay ke wish dlm blog ni instead of jendela & kemeja?

rina said...

wan : botoi apa yg telah disexplainkan oleh tety tu. anak2 panggil PAPA... cucu2 panggil SIDI dan SIDI tu bermaksud atuk dalam bahasa arab kot. patutnya SIDI dipadankan dengan SITI (nenek dalam bahasa arab) dan tidak ketinggalan AYAH CHIK utk anak2 sedara belah mama aku sebab belah ayah aku seniri dipanggil POK MUDO (mudo = muda = ayah aku anak bongsu). hehehe.

syamimi : on behalf papa... wish jah ko... hadioh tadok ko.

hajar : kalu teman raso nk wish kat jendeladankemeja pn boleh ajo... sini pun boleh tapi tulah kena byr tollah dulu. hahaha

 

Blog Template by YummyLolly.com