Pages

Wednesday, December 07, 2011

021211 tarikh bermakna buat si dia

alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.


tahap penakut dia boleh tahan jugak. masuk hari ke 5 masih dengan kain pelikat. nasib baik dah dibekalkan dengan ps2, psp dan cerita2 kartun di tv. takdelah boring sangat dia melalui saat2 berpantang.


terima kasih opah dan sidi sudi datang kl untuk menjaga orang bersunat.

Tuesday, November 22, 2011

Skuad Harimau Muda Raih Emas

tahniah utk ke semua barisan pemain harimau muda terutama Khairul Fahmi Che Mat @ APEK dan Baddrol Bakhtiar. pheww... memang sangat2 mendebarkan permainan malam tadi. kedua2 pasukan mempamerkan aksi2 yang boleh membuatkan sakit jantung. dalam rumah luar rumah dan di mana2 sahaja terdengar sorokan demi sorakan. 


petik kata2 kawan aku dalam facebook. nak tengok 1 negara gembira,1 negara sedih,1 negara bersorak,1 negara berdebar,1 negara bangga... hanya semasa perlawanan bola. sangat unik,hidup bola!

Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday [17]

Badai Semalam, di istana budaya pada Nov 14, 2011. 'Seth Tan' punya pasal, sanggup beratur nak bergambar dengan dia. Sengal jer rasa. 



Anyway, TQ Tety. 

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday [16]



sayang kamu berdua. 

Monday, October 03, 2011

sedap giler. sungguh tak tipu...

mana nak dapat 15 ketul macarons dengan harga rm15. tapi dengan adanya kolaborasi antara milkadeal dengan ovencomel benda pelik jadi kenyataan.




cepat borong sebelum promosi tamat.

Wednesday, September 28, 2011

Wordless Wednesday [16]



sempat grab promotion yang dibuat oleh thelittlebigshot sempena merdeka raya.

Wednesday, September 21, 2011

Wordless Wednesday [15]

anak2 memang suka baby. semua ikut perangai papanya yang sukakan budak2. tapi itulah dorang belum ada rezeki nak main dengan baby sendiri lagi. insyallah...


cik mek dengan dua pupunya. 

Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday [14]



Laksa kelate

Tuesday, September 06, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri

tema kami tahun ni silver/kelabu. 
tema tahun depan pn dah dipersetujui oleh semua adik beradik. ;)

Wednesday, August 17, 2011

Wednesday, August 10, 2011

Monday, August 08, 2011

macam biasa

kerja yang berlaku setiap tahun, jahit manik di baju anak dara. kalau terajin sikit boleh jahit di baju mak dara sekali. 


manik di leher baju (setelah beberapa kali cubaan jahit dan tetas)

manik di lengan baju. separuh jalan jer berjaya dijahit sebab kehabisan manik. 

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday [12]


Salam Ramadhan buat semua...

Wednesday, July 06, 2011

Wordless Wednesday [11]



sama macam kakak auni... malam2 pakai diapers.

Wednesday, June 29, 2011

Wordless Wednesday [10]

my princess... best.









credit to : http://koalasplayground.com

Wednesday, June 22, 2011

Friday, June 03, 2011

anyong haseyo

nak kata terberkenan minah korea takde pulak zaman mengandungkan dia maknya layan cerita korea. LOL. 
sekarang jer baru maknya pandai layan cerita korea. diperkenalkan oleh tety dengan MY GIRL. cerita best dan lagu2 dalam cerita tu pn sedap telinga mendengar. 


sekali terjebak akan terjebak lagi dan lagi dan lagi.

Wednesday, May 18, 2011

Wordless Wednesday [9]



@ sunway pyramid

Wednesday, May 04, 2011

Wordless Wednesday [8]

bff... x cukup korum lg ni.

205129_1836599428107_1034121430_32069024_2253259_n

woweerina : picture credit to lin anak pak mansor.

Tuesday, May 03, 2011

erlangga beb erlangga

terasa seperti di awang awangan. erlangga aka baim wong reply tweet aku walaupun hanya berkata AMIN. tapi ini dah buat aku tersengih. parok sungguhlah. 




1st sinetron yang aku layan kejora dan bintang. lepas tu layan pulak lagu cinta nirmala. pastu benci bilang cinta. ni semua baim wong punya penangan. LOL


stop dululah tengok sinetron. tak larat weiii.

Tuesday, April 19, 2011

saya... saya...

... dalam mood bertapa.

221854_10150161112779806_595914805_6578603_5870130_n

Wednesday, April 06, 2011

semua berjalan dengan lancar

akan ada kunjungan kali kedua ketiga dan ke seterusnya. LOL. tak sempat nak berposing sakan sebab semua duk meroyan bershopping jer. dalam my camera ada x sampai 10 ke 20 kpg jer gambar. yang lain2 cilok dari budak penang dan my cousin. 
  
 
 
3 hari 2 malam macam tak puas jer. banyak lagi tempat2 yang belum diexplore. 

Thursday, March 24, 2011

tik tok tik tok

perasaan bercampur baur. sedih ada. gembira ada. sekejap rasa nak nangis. sekejap rasa nak ketawa.
abg adik

Ya Allah, tabahkan dan kuatkan hati aku dan anak2ku.

Wednesday, March 23, 2011

Wordless Wednesday [8]

ambik mood...

149642_453651849805_595914805_5279504_4931711_n

Tuesday, March 22, 2011

bunga-bunga cinta

sangat tertarik dengan bunga kat rumah 'kamal' dalam cerita samson delaila ni. sweet sangat rasanya.
bunga
nak buatlah nanti. eh eh bukan saya nak gubah sendiri. tapi tunjuk gambar ni kat kedai bunga dan suruh dorang buat macam ni. saya tangan keras, tak pandai nak menggubah2 bunga ni. setakat sumbat masuk penuh satu vase pandailah.

Monday, March 21, 2011

bau busuk tapi sedap

dah alang2 ada tempoyak kat rumah, trylah buat gulai tempoyak ikan tenggiri. nak buat dengan ikan patin tatau nak beli kat mana. bahan2 dan cara memasak sangatlah simple dan senang.


alhamdulillah percubaan pertama diluluskan oleh incik suami.
IMG_9945

makan bersama telur masin
IMG_9942
dan ayam goreng
IMG_9943
memang terangkat.

Friday, March 18, 2011

sifir rupiah

orang cakap lagi senang ada 'sifir' di tangan. baru senang proses convert mengonvert. maklumlah matawang dorang besar2. 
sifir
tataulah akan berguna ke tak nanti. 


dah lupa kat blog mana saya ambik sifir ni. tapi kena make sure buat sifir menggunakan current rate. kalau tak silap sekarang ni rm1 = rp345.

Thursday, March 17, 2011

adik demam

pagi tadi kat rumah dia batuk2. dalam pukul 10 camtu nursery telefon cakap adik demam. sekarang tengah tido lepas makan 3 jenis ubat.
adik2
cepat2 sembuh yer sayang.
adik1

Wednesday, March 16, 2011

Wordless Wednesday [7]

masih rasa tak cukup...


IMG_9938
IMG_9939

Tuesday, March 15, 2011

9 years and counting

thank you for everything...

Sunday, March 13, 2011

benda mengarut

kalau pergi ikea memang akan adalah benda2 mengarut yang akan dibeli.


benda mengarut yang saya beli




benda mengarut yang cik mek beli. padahal gelas tu dh banyak ada kt rumah. 




padahal tujuan asal nak beli hanger ni jer. untuk gantung tudung.



Friday, March 04, 2011

geram jer...

si mak bukan main lagi control ayu... tapi anak2 buat muka tak cukup sifat pulak. LOL.


geram tapi rasa nak gigit pipi sorang2. macam2 keletah dorang berdua ni.

Thursday, March 03, 2011

konon nak berwordless wednesday

tapi malam tadi malas nak bukak pc kat rumah. 


IMG_9915


inilah kecintaan saya sekarang. masih mencari dan mengumpul. sikit2 lama penuh lemarikan. 
 

Blog Template by YummyLolly.com