Pages

Wednesday, February 04, 2009

PlayStation 4



dapat main tarik upih ni kira best gilerlah. adoiii syoknya bila ingat balik zaman budak2 dulu.

rasanya anak2 kita upih pinang pun doang tataukan. mesti doang ingat mungkin sama dengan upin dan ipin kot. betul3x.

cuba teka yang mana satu saya... tety pun ada di tempat kejadian.

19 comments:

- tety - said...

hahhaa mu dah terjebak ngn u&i nih... betol3x....
tu la skang ni mana ada outdoor game cenggini lg...

KV said...

adoiii...best nya ada gambar jaman kecit. Huhu..kv takdak pon. KUciwa.

Maya said...

ok i try..

awak mesti yg pakai skirt pendek macam yg awak baru buat kat damia tu kan.. yg pompuan kat depan beriye tarik upih tu (saya tak pernah main tarik upih ok, sebab saya orang bandar kekekke...) sungguh kuat awak yer...

tety rasenye yang tengah control ayu yg duduk kat upih yg ditarik tu? betul tak? betul tak?

tapi mungkin juga tety yg dok tarik upih yg belakang sekali tu sebab kat tety lagi tinggi dari rina.. muahahahhaha....

tapi takkan laa dari kecik tety dah tinggi dari mu kan? so, aku berbalik kepada, tety yg dok control ayu jd tuan puteri tu...

betul tak? betul tak? kalau betul saya nak hadiah.

miesyamomei said...

huahuahua...i noe2...jwpan ku same cm k.maya..hahah

rina said...

tety : sebab upin dan ipin tu cute bangat.

kv : pasni akan kuar lagi gmbr2 zaman kecik2. sonok tgk.

maya : ni ropernya review awak yer...

nk hadiah ke... nantilah saya kasi. tp kt entry tu xde pn saya ckp nk bg hadiah. saya suruh teka jer. hahaha.

sedikit pembetulan... saya pakai suar pendek abang saya bukan skirt pendek. sbb dulu sgt ala2 tomboi skit.

tety tu kan anak manja... sbb tu dia jd ala2 tuan puteri atas upih pinang tu.

rina said...

wah... teror tu mie teko. hahaha.

:::Kata_Aku::: said...

btl2...
dr jauh lg dh nmpak tu k.tety.
mie smpat ke men tarik2 upih ni?

Mrs Amri said...

bestnya main tarik upih nih...dulu sukan sekolah pun saya masuk acara tarik upih nih. Dpt pingat emas lg....bila jumpa baliik muka dak laki yg tarik saya...teruk saya kena perli ngan hubby...sebab dia kenal mamat tuh kes sama2 men bola kt kg saya...

apa2 pun sungguh ayu si tet jd princess of upih...

rina said...

mana aci puji tuan puteri yg poyo tu jer. saya yg jadi 'putera raja yang gagah perkasa' ni tanak puji gak ke... muahahaha.

Anonymous said...

aku igt rina tu tet (yg tuan puteri dok atas upih tu)

kadang2 kesian kat anak2 kita kurang ektibiti cam ni kan, aku masa kecik, satu kampung budak2 keluar main atas gong (ada padang besar cam atas bukit sket) main mcm2.. biasa bola katok - cam besball tapi pakai bola tenis .. mcm2 kenangan masa kecik.. syoknya ko simpan gambar2 ni odz.. aku gambar2 ni seme aku sendiri yg rendam air masa aku kecik, ngamuk mak aku.. beratus2 keping lak tu

-wan-

rina said...

ko basuh ke wan... mmg giler ko ni...

aku plg suka dapat main tali getah, main masak pakai pasir, daun kayu & batu2, main panjat pokok jambu batu, main ting2, main buaya2, main 'brambak duduk', main pukul brape datuk harimau.... ishh kalu nk listkan mmg byklah.... huhuhuhu syok gilerkan.

- tety - said...

lg 1, polis entri 1 2 jaga.. polis mati pencuri jaga.... L A R I!!!!

huhuh i besala... kuntrul2 nih... hahhahah kata princess kan...

Muney, mimie tuh bdk bandar, mano de dio men sesume nih... ank patung ketas pun x de men kot... huhuhu

Anonymous said...

ape2 pun yang paling blakang tu yang paling seronok dapat main tarik upih.kesian budak2 sekarang no chance to play that very interesting game...

rina said...

yup... tety dulu salah sorang yg meroyan duk main anak patung kertas.... adoiii best giler terbabas. mcm2 baju dan perkakas yg ada boleh duk matching.

ada sapa2 yg penah main anak patung kertas dak... angkat tangan

klong : plg belakang tu nama dia mandur tak bertauliah.

Mrs Amri said...

saya..saya....dulu2 men anak patung kertas perasaannya macam kita yg jd anak patung tuh....duk tuko2 baju...baju dinner la...gown kembang giler la...adehhh..mana nak carik ek? Nak ajak Kakak men lah...

mamalong said...

rina mana pakai skirt maso kecik2.dia pakai sluar pendek la tu.rina memang la terkenal ngan tomboy maso dio kecik dulu.ada satu gambar tu dio posing uniform sek budak jate.mama bukan main rusing takut dio x nak pakai gaun g sek.

rina said...

azie : mu pn penah main gak ek... giler syokkan. aku n tety siap ada rumah sorang satu... buat dengan buku... kereta buat dengan pencil box... mmg macam dunia ini ana yg punyalah... mmg tak pernah jumpa dh skang ni... kalu mu jumpa bgtau aku. leh aku main ngan damia gak.

klong : hahaha. tapi sekarang saya telah menjadi seorang perempuan yg jelita lagi ayu. auwww

iamja said...

bestnya tengok aktiviti nie masa kecik. aku takyah teka la.. dah kasi jawapan siap2. kakakak.. yelah, dulu2 mana ada playstation semua. sbb tuh kita dulu2 sihat2. Kalau main.. sampai bau hapak dah badan. dahaga pi kat air paip minum dgn bestnya. mak aku mesti marah nampak aku tadah tangan pi minum air paip puas2. kakakka..

aku ingat lagu polis sentri lagi.. sama la tety.. version perak ngan kelate mcm sama saje.

lagu yang tepuk tangan2 tuh ada tak.. mcm.. ola oli diberi nama saudara saudari cekebung cekebung.. kekekke

ala syoknya ingat zaman dulu2..

miesyamomei said...

k.tety:amboi2 kamu...perli nmpk..bese la i kan bdk bandar.mane men upih2 ni..tp anak patung kertas i men tau..my pebret 2.igt lg dlu salu g bli ptg ketas kt kdai india kt blkg flat k.long dlu 2.hok kt sentul pasar 2..huahuahua

 

Blog Template by YummyLolly.com