Pages

Wednesday, February 04, 2009

Bukit Bendera

Papa suka bawak kami jalan2... saya belum pun setahun papa dah bawak saya dan keluarga saya ke Pulau Pinang. Maybe ni 1st time saya jejak kaki ke Bukit Bendera.

2nd time nak jejak kaki ke tempat ini belum ada rezeki lagi. masa tu kitoang on the way balik from Langkawi. Singgah sekejap di Pulau Pinang. Hajat hati nak menakluki Bukit Bendera tapi sayang seribu kali sayang... kami sampai pukul 11+am tapi next trip utk naik ke puncak pukul 4 ke 5 ptg. Malas nak tunggu. Anak dara belum wujud lagi time tu.

Eh Yati... kalau ko ingat... kita plan nk jumpa kat Bukit Bendera. Alih2 aku keluar lambat... ko dan family ko yang naik sampai ke puncak.


p/s ZZ... adakah kamu kenal orang yang paling kiri sekali tu... mama cakap saya 'besar' sebab ikut size body mokyah yang jaga saya masa saya kecik. Tety bersize kecik sebab arwah mokni yang jaga dia masa dia kecik2 dulu. pandai jer mama buat teori fizik ni.

10 comments:

Anonymous said...

first time g penang.maso tu xdok hway timur barat lg.so keno g ikut kl.kalu x silap kito g penang slps singgoh rumah arwah ayoh ngoh.

- tety - said...

hahha tu la mama sokmo oyk aku kurus & tinggi sbb arwah mok ni jaga aku dedolu...

tp best, cuti skolah jek papa bwk g CCM, g penang, g melaka, kalo g kl lak g zoo, muzium, rumah p.ramlee, pastuh siap g panjat tangga Bt Caves lg.... huhuhu byk tpt papa bwk anak2 die g bejalan ngn BAE 3040 tuh...

Anonymous said...

BAE 3400 la tety.camne boleh lupa kereta yang paling banyak jasa tu...

- tety - said...

hahhaa ok la tuh... igt gak no2 die lagik...

k.long, apa lagi, buat la blog gak..... hahhaa

rina said...

saya dh adok dah... mesti klong komen tu. eh tp kita pn ada sedara x kat penang tu... ada gak gmbr ngan mokcik tu... kat depan tangga kaler oren.

poyo tety leh x ingat kereta yg byk berjaya tu... BAE3400, DR6090, ADQ dan WLM aku dh lupa plat no. dia...

gmbr2 hat mu duk list tu ada dlm simpanan aku skang...

iamja said...

papa awak macam bapak saya lah.. suka bawak kami kecik2 pi jalan2. Saya dah pi bukit bendera tahun 1985.darjah 2. syok masa tuh naik feri...

Anonymous said...

mokcik tu buke sedara kito tp abe g dok nyewo rumah dio maso dok maktab d penang.kalu x silap ler..

tety:ado doh blog tp x update...mamalong2008...baru ado sebaris ayat.hahaha

rina said...

ja : 1985 saya darjah 3. hehehe.

klong : ooo macik penyewa ek...

- tety - said...

rina : ADQ 5043, en jazz 7879 ke 7978 kalo x silap aku... (thn bday aku gak yg interprem....)

DR 6090 - ala2 bday aku --> 6.9 kompem la aku igt... ms tu aku djah 5 @ 1989... kena kompem ngn papa balik... huhuhu

Ibu Ayra said...

aduhaiii, apesal baru terperasan entri nih aaa???
pasti la kenal ibu ku yg tercinta, hehehe...jeles tol tgk byk gambar masa kecik2 k.na nih...sebabnya gambar2 kami adik beradik byk dah rosak disebabkan banjir... x dpt diselamatkan...sedey tol...

 

Blog Template by YummyLolly.com