Pages

Wednesday, April 01, 2009

Pergi Main Jauh-Jauh

Tension betul bila tengok muka kat cermin sekarang ni. Banyak betul parut jerawat yang baru hinggap di pipi gebu tembam saya sekarang ni.

Kulit muka saya ni jenis yang susah nak hilang parutnya. Makan berminggu-minggu malah boleh cecah berbulan-bulanlah parut ni melekat di muka saya ni.

Sasaran utama serangan jerawat adalah di sekitar tepi pipi dan dagu tu.



Apa ek yang boleh menghilangkan... memudarkan parut jerawat ni. Boleh rekemen kat saya tak...






13 comments:

~~ciklinn~~ said...

linn kan selalu letak telur putih campur limau tu..wat mask..insyallah ilang..... petua two cent..hehhehe

Maya said...

alamak....
saya failed..

kene main jauh2

rina said...

lin : limau nipis ke...

maya : meh ler dekat2...

wan said...

ok la kulit mu odz,seketui dua tak leh elak bila bulan mengambang.. kan.. bab parut, aku pun masih mencari.. kulit aku.. hmmm.. i bencik..

- tety - said...

bleh try gak tuh wt mask ngn telur putih.. kasi tegang!!! huhuhu sbb aku pun x de petua2 nih...

KV said...

kulit kayu manis?
asah dan tempek air nya.
tapi pedih wooo

rina said...

wan : tp ketensionan gak... plak tu dia naik tempat yg sama jer.

tety : mu try dulu... dh dpt hasil baru aku follow. hehehe.

kv : time anak dara dulu penah try petua tu. tp x sesuai ngan mukaku... lg teruk jdnya.

Iena said...

salam... kali pertama menjejakkan mata membaca blog akak... (saya perasan muda ka???)nway, anak2 akak sgt cute... saya link akak yer...

kaezrin said...

apa nama tuh vit. e cream depa kata bagus...

- tety - said...

haaa dulu kawan aku pun ada guna vit e oil, pastuh aku pun ada try gak, pastuh dah malas nk guna pass kt rina, pastuh rina pass kt aku balik.... hahahah... mu igt x rina???

rina said...

lena : tq adik lena. mmg ptt pn panggil kak sbb awak tu muda trang tang tang lg. hehehe

elin : vit e ek... nanti aku p cari kt guardian

tety : ingat2... last2 mesti vit e tu dh selamat sampai ke tong sampah tu. or masih simpan lg...

Mrs Noba said...

oh tak dapek saya nak tolong... :(

Aiza Azril said...

try bio oil kot ok...;)

 

Blog Template by YummyLolly.com