Pages

Monday, April 13, 2009

Macam tak percaya

saya berjaya menyiapkan sepasang kurung biru pink untuk anak dara saya. dengan pertolongan anak tukang jahit dan tutorial dari orang Kopil... berjaya juga akhirnya.



tapi paling tension bab nak jahit leher. bab nak jahit lurus tu kurang bagi masalahlah kepada saya... tapi bila tiba nak jahit melengkung... adoiii rasa nak buang mesin jahit dari beranda rumah saya jer.



memang terujalah dapat buat baju kurung dengan saya yang memang langsung takde asas menjahit ni.





so, yasmin dan amalin ada berani nak suruh alang jahit baju kurung raya... poyokan alang.






15 comments:

Mama 3H said...

cayalahh rina. lps ni bleh bleh jahit kurung sdri :D

ps : terpegun aku sekejap..betul ke datin rina yg jahit ni hehehe

rina said...

linda : percayalah.... hahaha

Maya said...

hahaha! cayok cayok..
kan cantik tu.. kan dah kate senang je jahit baju kurung...

lepas ni buleh buat banyak2..
buat untuk diri sendiri pun buleh.. dan adik beradik yg lain..

pas tu plak buleh buat cam style baju kurung moden.. pendekkan sikit & buat kedut kat hujung lengan.. buleh pakai ngan seluar..

Maya said...

eh... pandai mek posing.. as usual lah kan..
comel giler budak nih..

rina said...

maya : tp bab leher aku failed. kena upah orang.
budak cun ke pakai bj kurung moden ek... lengan cekik tu cunkan...

iamja said...

waaahhhh kagum aku sat. tahinah rina!!
comel je mek pakai. Anak2 rina mmg ratu dan raja possing.

KV said...

rina!!! aku jeles!!
satu pencapaian yg membanggakan.
Bila ntah nak start buat ni. Huhu

rina said...

ja : tp senteng sikit. tadak maknanya ratu & raja posing.

kv : jgn jeles weiii... byk keburukan dlm bj kurung aku tu...

Wan said...

Wahhh odz, aku kagumm! Jahit tepike dak dalam baju?

comel nya mek gambar last tu.. eii

rina said...

wan : p jahit kt kedai... nk jahit kt kopil jauh sgt.

miesyamomei said...

wahhh....yoko jht sndiri???
ko abe nasrun hok jht ni???
hahaha....
seyes i tell u..
gmbr las comei gle damia pose

mamalong said...

kan memang dah tempah dari aritu lg.

rina said...

syamimi : weiiii c my leglah. ni made by rina tau.

klong : kena cari org amik upah jahit tekok dulu... part tekok meme susoh giler

- tety - said...

erkk... ateh nk upah jahit baju melayu la ngn alang... huhuhuhu

rina said...

tety : bj melayukah...

 

Blog Template by YummyLolly.com