Pages

Tuesday, January 13, 2009

Mana dia tau ekk

Suatu hari... teman tok laki saya ambik dokumen kat ofis dia. Saya terpaksa tunggu dalam kereta sebab Aun.i Dami.a tido. Cik mek ni pantang naik kereta... mesti tido keje dia. Jadi hanya Ad.ib I.rfan soranglah yang membontoti papa dia naik ofis.

Ni papa dia ceritalah.

Masa nak naik lif... tiba2 anak teruna dia bersuara. "Menteri... ofis dia tingkat berapa, papa?" Terkejut papa dia dibuatnya.

Persoalannya... mana dia tau nama big bos papa dia 'Menteri' dan mana dia tau perkataan 'Menteri' itu.

Inilah budak zaman sekarangkan.

10 comments:

Mrs Amri said...

nak teka sikit bleh? (walaupun xde sapa2 yg bg teka teki)..ni kt bagan lalang ek?...kot x betul jgn ketawakan hamba pulak yee...kekkeke

rina said...

ye betul...

Mrs Amri said...

haha...sebab nana pun ada gambo naik kuda yg sama...

maya said...

haha itu lah...
hari tu kat kedai kamera, elman buleh cakap.. "psp takde ke?".. orang kat kedai tu gelak2 je.. sambil cakap kat kawan dia, budak kecik ni nak psp..

aku & saher pun terkejut juga mase tu.. siap suh repeat lagi dia cakap ape, sebab macam tak percaya.. sebabnya, mungkin pada orang lain tu biase je.. tapi kitorang x pernah ajar pun pasal psp or playstation atau segala game gadget ni kat dia.. itulah.. sorok2 pun dia tahu juga...

iamja said...

jangan main2 ngan budak sekrang. kalau kita tak ajar, kawan2 kat sekolah ler yang ajar.

wan said...

cayalah adibb..Auntie pun tak tau, tau...

rina said...

azie : glemer kuda tu kan.

maya, ja & wan : itulah... advance budak2 skang ni. pemerhatian doang sungguhlah tajam. dan doang ni memang peka keadaan sekeliling.

Mama 3H said...

biasa ler budak2 zaman canggih ni hehehe. pengetahuaan am dorang ni kadang2 di luar jangkaan. Lg meningkat umur, lg macam2 soalan yg tak dijangka dorang tanya. Tak percaya??? Tungguuuuuuuu.

- tety - said...

huhu cayalah boy.. siap tau lg boss papa pak menteri...
mmg kekadang unsangkarable kalo dgr budak2 ckp skang nih...

rina said...

linda & tety : memang pun. jadi mak bapak haruslah bersedia dengan jawapan yang bernas.

 

Blog Template by YummyLolly.com