Pages

Wednesday, January 28, 2009

3 Destinasi

Dari Morib ke Beringin ke Kepong...


Destinasi 1 : Pantai Morib

2 beranak (geng2 laki) duk giler main layang2. Sekali sekala tengok orang main layang2 memang seronok. Saya memang tak pernah ada pengalaman main layang2. Seingat sayalah.


Destinasi 2 : Beringin

Hujung minggu ni dah janji dengan A.dib Irf.an nak main layang2 kat Kepong lagi.


Destinasi 3 : Kepong

Masa kat Kepong semalam... layang2 putus talinya. Berkejaran tok laki saya mengejar layang2 itu. Sampai ke luar pagar. Kat luar pagar... dah ada penunggu layang2 yang terputus tali. Siap paw tok laki saya RM2 kalau nak layang2 tu balik. Kena tengking ngan tok laki saya terus doang cabut lari. Budak2 zaman sekarang.

Tapi memang meriah taman tu dengan orang ramai dan layang2.

8 comments:

- tety - said...

danial g main lelayang kt kepong tuh gak, die g hr Isnin, papa long & co. bwk die... die buat layang2 sdiri... ada gambo ben 10... huhuhu

mlm tuh b4 balik rumah, diong g makan dulu... pastuh smalam, bgtau aku, mlm nti danial nk g makan kt restoran... adeihh la... mamat nih ntah mana 'restoran' la die g makan ngn papa long die... huhuhu

iamja said...

wahh syok tgk main layang2. aku dulu main layan2 gak kat rumah opah aku sbb tanah dia luas.

waaa bestnya kat kepong tpt main layang2. ko kat gombak dekat aje tu kat kepong. kalau aku.. jauh nya.. huhuhu.

Maya said...

aku mase kecik2 selalu main layang2 kat sawah.. habis menuai je ayah aku buat layang2... bessstttt sangat!

kat kepong tu, nama je kepong tp teramat dekat ngan umah rina.. cuma nak balik kene pusing sket lah.. hehehhe.. aku pernah sekali je pi situ mase birthday elman last yer, walaupun selalu lalu tgk org main layang2... memang best tempat tu..

rina said...

tety : jom nanti kita g main sama2. aku duk lepak atas padang jer sambil makan aiskrim. kosser aku nk berkejaran main layang2. hehehe.

ja : a'a dr umah aku dekat jer tempat main layang2 ni.

rina said...

maya : weiiii dh sampai opis ke... pecut ke yang oiii. a'a nk balik kena u-turn skit kt depan. ooo ingat2... ada gmbr elman ngan bday cake dia tu kan...

Mrs Amri said...

teruknya mamat pau layang2 putus tuh...xde keje dah agaknya budak2 skrg nih kann..

nana pun suka main layang2...selalu pi bagan lalang jek la...kot balik kelate lak pi main tepi PCB...

rina said...

budak2 india nasrun ckp. doang memang tunggu sambil kejar layang2 yg terputus/terlepas jer.

syok main kt pantaikan... senang jer naik tinggi.

- tety - said...

dulu aku rajin gak bwk danial g sane, siap angkut beskal danial... die kayuh beskal keliling taman tuh... tp kalo g lewat susah mau cari parking... tu yg maleh nk g... huhuhu

 

Blog Template by YummyLolly.com