Pages

Friday, August 14, 2009

terkial2 di pagi hari

"nyar nak ata pen dak"

3 kali saya suruh dia ulang. 2-3 kali jugaklah dia duk ulang ayat2 di atas.
masih tak dapat faham apa yang dia cakap.
nak selipar color pink ke... tak
color merah... tak
kalau dia bukak mata time kitorang nak keluar dari rumah.
macamnilah perangai dia.
pilih selipar yang dia berkenan.
pilih jer... tapi pakai tanak.
terpaksalah si abang yang tolong bawakkan.
membebel cerita lainlah pulak.

mulalah si ibu nak bertukar jadi singa sebab masih tak dapat tangkap apa yang dihajati oleh si anak.
si anak pun hampir2 menjadi anak singa jugak sebab si ibu masih tak faham2 lagi apa yang dia minta.
minah ni kalau tak dapat apa yang dia nak... confirmed akan 'menyanyi' dengan suara yang lunak merdulah.

tiba2 si ibu terlihat si abang yang pakai topeng sebab H1.N1 banyak kat sekolah si abang cakap. ooo nak pakai topeng jugak ke... hrmm. lainkali cakaplah bahasa melayu. ni cakap bahasa orang dayak. manalah nak faham.

8 comments:

ja said...

"damia nak pakai topeng jugak"... inilah ayat dia ekkk.. hahahhaha..

antie ja pun senang belajar bahasa dayak gak oiii..

Wan said...

sepenuh jiwa raga mek tido..s yok tengok.. nak tido jugaklah sket lagi..

Anonymous said...

ler ingatkan dia ckp nak pakai spende jugak ..hhehe..apa-apalah Auni

rina said...

ja : hahaha. eh cop. ooo ni lah sr damia yg dia duk sebut2 tu. dia ckp ada sorang aunty dlm kelas bahasa dayak dia aritu.

wan : jgnlah tido weiii... meh kita borak2

anon : hehehe (sambil garu2 pala siapakah cik anon kita ni)

- tety - said...

adeiiila... kompem mama nyar kena g berguru gnn sr. nih...

ummizz said...

haha... memula aku pun translate nak pakai spender gak.

adoi,sama je perangai dengan kakak hannah, macam2 demand dia

mamalong said...

damia oii,cuba bg ayat yang senang2 skit.baru la mama hang x jd singa di pg hari

rina said...

tety : hahaha. tp tulah sr jauh sgt...

has : bleh geng ngan kak hannah ni. dah ler sama2 anak jopun rambut tebal.

klong : kalau dia celik mata memang sengsara. tu lg syok dia tido. nk babylah, botol susu babylah, pastu nanti keno singgoh gerai nenek nk beli ayam grg siap request kacang, ikan bilis + timun. nasib x keno caj.

 

Blog Template by YummyLolly.com