Pages

Sunday, August 16, 2009

saya tak sihat cikgu...

jangkit sakit mata dengan cik mek. jumaat lepas 3 orang geng nursery dia sakit mata. sabtu pagi start dengan senak2 bijik mata... bertukar kepada mata berair dan berta*k. petang terus bertukar jadi mata 'maya ka.rin'. sebelah kiri jer yang dapat infection.

time sujud nak sembahyang paling sakit saya rasakan. macam nak terkeluar bijik mata jer rasa. 1st time sejak dah besar panjang dapat sakit mata yang macam ni.

mudah2an adib tak berjangkit dan mata cik mek tak seteruk saya. kesian dorang...



woweerina : sorry iza tak dapat join birthday party delia.

14 comments:

KV said...

kerap basuh tgn oke. Tp seksanya aduyaiii..mcm nak kluar bijik mata. Huhu. Sabar weh.

Anonymous said...

ade org kata letak hirisan halia dlm kolah (baldi ke besen pon boleh la). bagi seisi rumah mandi ngan air tu. mudah2an tak jangkit. take care!

-g

rina said...
This comment has been removed by the author.
rina said...

kv : tulah kena basuh tangan kerap sbb tanak terjangkit kat org lain.

g : oo yeker. kena beli halialah. xde stok halia kt umah ni. tq for sharing/

mamalong said...

siye la ko dio.

Mama 3H said...

berapa hari mc ni hehehe.

aku aritu kena lg teruk dr mu tau. lps mata kanan..jangkit mata kiri plak.

Ibu Ayra said...

ishhh, siannya....

ummizz said...

mmg sakit tang masa sujud mmg tak tahan... kalau anak2, bleh je titiskan susu ibu.. ko nak try ke? hehe

miesyamomei said...

ptt la ym xonline ari ni...cm salu je kn sakit mate ni

rina said...

klong : siye ke... hehehe

linda : 2 hari mc. mlm ni merebak ke mata belah kanan plak. haru2.

zz : huhuhu

has : meh ler antar sikit

syamimi : tulah psl... mana ada selalu. tp yg ni plg teruklah

Wan said...

terkan daulah aku tu.. muahah..
samalah dgn aku, aku rasa baru ni kali ke2 kot aku sakit mata, masa kecik pun pernah sekali jer sakit.. mcm aku sebab teruk sgt, lepas baik sebelah, jangkit lagi sekalah.. dah baik dedua, dia mai balik sehari.. sebelum gone with the wind.. sabor jerlah..

Ms Lola said...

Adoii... ada rasa mcm pasir tak kat mana tu? Get well! Saya dulu MC 2 minggu!

rina said...

wan : tulah jauh giler angin bwk... lain kali aku tanak gelak kat ko lagi... tp satu jer aku pelik... aku selalu gelak ko buat cake, cuppies, creampuff... tapi tadak plak sampai 'daulah' ko tu kat beringin... hrmmm

lola : xde plak camtu... tp dia rasa senak. mcm urat mata tertarik2 gitu.

- tety - said...

ada terai ke tips fr G? mandi dlm air halia buh dlm baldi

 

Blog Template by YummyLolly.com