Pages

Tuesday, August 25, 2009

dah 4 harikan kita berpuasa

incik suami request sambal telur... sebab kekeringan idea. aikk baru 2 hari puasa dah kering idea padahal malas dan tak teror masak. rasa sedaplah pulak. biasalah kalau resepi main campak2 ni... hari ni sedap yg amat... tapi nk buat 2 hari kemudian... aikk naper tak sedap giler. selalu jadi camtu.

alhamdulillah adi.b ir.fan masih bertahan puasa sampai ke hari ini. rengekan manja pun dah berkurangan. bukan seperti 1st day puasalah... sikit2 tanya dh azan belum... dah boleh bukak ke... makan sikit jer tak boleh ke... alah lambatlah pukul 7.... macam2 lagilah. bikin mama dia jadi tension.

next week ni tataulah macamana sebab dah start sekolahkan. mudah2an dia berjaya jugak berpuasa. paling seronok tengok dia masa berbukalah... berselera betul dia makan nasi. kuih kegemaran dia agar2 colour merah. air cukup 1 gelas jer... tak macam mak dia zaman budak2 dulu. mau bergelen2 air masuk dalam perut. last2... kenyang dengan air jer.

13 comments:

Anonymous said...

mengancammmm... lauk ceni mmg membuka selera. mkn ngan nasik lomak pon sodap nih.

-g

ja said...

aku rasa harus semua MJ buat entry lauk dan masak apa sbb aku juga kekeringan idea nak masak apa. Nie aku tengok sambal telur ko nie terliur aku jadinya. Nak masak camnie gaklah..

Mama 3H said...

aku lak plan hari ni nak masak pindang ikan kembung aje. (sbb tu aje yg ada dlm peti haha).mls nk msk byk2 sbb mad & haziq ni sepesen ar time berbuka. Dorang tak mkn nasi. Dorang akan terkam kuih muih & mee / kuetiaw / bihun goreng ke. Pastu minum air..kenyang sudah. Sahur je dorang mkn nasi.

KV said...

hihi..kv pun tok tau nak masak gapo sbb tok pandai. Sekali ari ni sedap, wat smula tok sedap nyoh!!

rina said...

g : aku suka pedas2 & berkuah camni... baru laju sikit nk mkn.

ja : smlm azie ckp terliur sambal telur... dh buat ntah tidak dia mlm td. hehehe

linda : ooo doang terkam kuih2 ek. kalu aku n nasrun xde kuih pun tadak hal. memang nasilah yg diterkam. npk pesen adib pn +/- gak.

kv : yolah tu x pandai masok... aritu mee grg tu sedap gilo...

Aiza Azril said...

cayalah adib leh posa penuh...alia tak tahan...sabar jela..hmmm cedappppnya! ni la menu sahur kc pagi td...kena dgn nasi panas dah cukup dah! :)

MommyDania said...

Salam. sambal telur tu nmpk mengancam. nak2 duk dlm kuali lg.

lyein said...

aku mlm td dh rebus 3 bijik telur..nk masak buka arini...bakang mil ckp dia nk masak..telur rebus aku pn dh selamat dlm perut anak2 aku...hmmm..tak merasa lg buka pose ngan air tangan aku ni..hahahaah

:: vErde+hAzizi :: said...

kering idea ke or dah byk sangat selection sampai tak tau nk pikir yg mane nak...hehehehehe...
ish bile la nak g bazaar ramadhan ni :(

Anonymous said...

memberi idea masak aku untuk hari2 mendatang.. aku pun tak constant rasa tiap kali masak odzz.. sebab selalu campak2.. tu yg agak tak konfiden nak masak kasi orang makan..

aku pun kering idea, walau baru pose 5 hari mati akal nak buat apa utk berbuka.. masak pun simple je, tapi mmg lauk tak de balance setiap hari. Tahun ni mmg azam aku n ih berjimat cermat dan tidak membazir makanan. AKu rasa tahun lepas agak membazir sebab bila selalu ke param, mata ni macam macam nak beli, habisnya idak..

rina said...

kc : selalu anak poms yg selalu boleh tahankan. hehehe. takpe... lambat lg nk raya. boleh try pose lg.

mommy dania : arini jer ngancam... esok x ngancam dh. hahaha.

lin : takpe... ko kan dh sain kontrak 30ari ngan param.

verde : memang kering idea ni... nasib baik boleh jenguk blog2 member cari idea. i pun baru sekali jer pegi 'baram'. tak sangguplah nk bersesak2 ngan manusia.

wan : betul tu... kalau p param... memang parah. aku 1st day pose p param pun... melayang jugaklah berhelai2 duit. memang membazir jer rasa.

- tety - said...

betul tuh g param byk dogaan... sume rs nk beli... dah bkk posa x larat nk makan sesume tuh.... adeiii

rina said...

aku g param mabuk beli lauk jah.. kuih2 ni x beli pun

 

Blog Template by YummyLolly.com