Pages

Friday, August 14, 2009

saya mengidam...

walaupun saya tidak mengandung, tapi saya tetap mengidam jugak. kali ni saya mengidam nak makan laksa kelanta.n. kadang2 beli kat pasar malam kurang berpuasa hati. tak kena dengan selera macamlah buat sendiri sedap gilerkan.

tak silap saya pernah sekali saya buat laksa kelan.tan ni. kalau kerajinan lagi... saya nak try buat laksam pulak. orang cakap senang jer nak buat laksam tu. tapi... kalau takde tutup periuk saya nak kukus dalam apa ek... hrmmm. itu kalau rajinlah. tak rajin... rebus laksa jelah.

mudah2an cita2 saya ini terlaksana dengan jayanya.

woweerina : gambar laksa credit to buah ciku

9 comments:

ja said...

aku teringin nak makan laksa johor. Tapi kalau aku buat, aku sorang je makan takde maknanya.. hmmm..

ummizz said...

laksa kelantan = laksam kan? confuse plak

rina said...

ja : laksa johor kaler kuning tu ek... rasa penah makan kt laksa shack

has : laksa x sama ngan laksam. laksam cam kotiaw tu. laksa cam laksa mkn ngan laksa penang tu. cuma kuah jelah sama...

ummizz said...

laksa kelantan = laksa penang la? adehh makin confuse

Drama Mama said...

salam..blog hopping :-D nak ngidam jugak walau tak mengandung bole? hehe..terliur tengok gambar tu

Drama Mama said...

salam..blog hopping :-D nak ngidam jugak walau tak mengandung bole? hehe..terliur tengok gambar tu

rina said...

has : laksa jer sama. kuah x sama. or ko panggil apa yg pjg2 cam mee tu...

drama mama : jom join mengidam sama2

matabulat said...

rina..yg laksam tu..mee dia tu orang selalu buat sendiri or ada jual kat kedai cam mee kuning/laksa tu? Aku suka makan laksam tp anak2 n laki aku kureng sikit...

MatMinTanjung said...

dapat di pantai dalam balah jejantar kompuetr, setiap ahad pagi macik sapail dr kb dgn bas, macam macam ada, laksa,laske, 3 ,5 jag, kuah.sayou semua dari kelantan.

 

Blog Template by YummyLolly.com