Pages

Friday, September 11, 2009

sampul jer bertimbun...

tapi duit raya belum ada lagi. tapi dah bagitau kat 'abe' nak tukar rm4juta nanti. hehehe. saya tak pernah beratur kat bank untuk tukar duit saya. dan saya jugak tak pernah balik kampung dengan duit berjuta2 dalam kereta. selalunya sms jer kat 'abe' mintak dia tukarkan untuk saya. balik kampung nanti dapatlah duit raya.

tahun ni macam banyaklah pulak dapat sampul duit raya. pergi pru.dential on 26aug aritu dapat sampul raya... walaupun tahun lepas punya. tahun ni belum keluar lagilah dik. tak kisah kak, janji dapat. mentang2 tahun lepas punya... berpeket2 kakak tu kasi. kalau tidak... paling banyak pun 3 peket jer.

beli barang dapur di gi.ant pun dapat berpeket2. beli shampoo di g.uardian pun dapat jugak. beli baju incik suami di sogo pun dapat jugak tapi sampulnya dari metroja.ya. semalam orang manda.rin orien.tal datang kasi dekat my colleague... si dia berbangsa cina... so sayalah dapat habuannya. sampai jeles orang tu sebab saya dapat 3 peket... dia cuma 1 peket.

dan yang paling menyumbangkan kepada ke'banyak'an sampul raya saya adalah datangnya dari bank rimau. yelah nak courier setakat 2-3 keping tak berbaloikan. baik sekaligus banyak.

16 comments:

CY3.5 said...

kita punya cap jusco, cap apa ntah lagi satu.. tp belum ada cap bank..

kaezrin said...

kiter pun ada cap jusco last week buat groceries kat situ dpt 12 packs..giler byk...then as usual tunggu The Co. belas ihsannn

ja said...

elin.. 12 packs sama dengan ko belanja grocerries RM600 kah??

rina said...

cik yan : cap jusco xde sbb bln pose ni x jejak kaki kt jusco pun lagi.

elin : mak aii byknya dpt...

ja : rm50 dpt 1 peket ek...

Anonymous said...

aku last week beli kt mydin sampul raya (penah kes tak cukup sampul.. aiyaakk). duit raya order ngan akak aku je, sng 1 perkara tayah batur kt bank..

g

rina said...

g : hehehe. yg jual pun lawa2kan. aku ptg td balik kejo dpt lagi2 paket dr public bank.

Maya said...

kalau banyak sangat kan, ko isi penuh2... pas tu bg aku ... tau...

Anonymous said...

stuju maya. sahm buleh la dpt lebih sket naaa... so raya ke brp nak together-geder nih? hahahah

g

rina said...

maya : isi penuh sampul raya ek... ke duit raya.

g : sabtu lps raya baru aku balik kl. minggu lps tu bolehlah kita 2geder2...

Wan said...

aku yg tahun lepas pun ada banyak peket lagi.. hmm beray akat kg ih tak ramai kanak2 rebina, confirm tak terpakai manalah

hanis said...

aku bab sampul raya ni mmg bersepah. sbb dah bapak & adik keje bank hehe. tapi tahun ni lansung tak tukar duit...muahahahaha

KV said...

hubby baru gi tukar satni. Panas2 lg ni. Tp duit 5 hengget takdok la pulok. Ada ke dia gi tukar semua go srial. Huhu

rina said...

wan : aku pn simpan gak yg thn lps punya... geleng jer laki aku. buat sepah dia ckp. org laki apa dia taukan...

hanis : pttlah nk mintak kt bank manjang abis... ropernya boy dan tokwan angkut balik bt indah yer...

kv : tadok hal... tebal sikit sampul rayo nanti

- tety - said...

aku pun x tuka duit raya lg nih... jusco kasi ikut kita spent ke? seingt aku die masin bubuh jek dlm pastik... huhuhu tu kalo kt maluri la, mmg sokmo byk dpt sampul jj... hehhe

rina said...

huhuhu lamanyor x jejak kaki kt jusco

flowerella said...

rina,

tu kira stock utk 2010 n 2011 skali.. huhuu...

 

Blog Template by YummyLolly.com