Pages

Monday, September 14, 2009

23 ramadhan

saya buat nasi kerabu kuning. ajak adik beradik join sama barulah meriah suasana bukak puasakan.

kelam kabut jugak nak menyiapkan hidangan sebab pukul 2 baru incik suami keluar beli barang2. nak tengok CS.I punya pasal. dia sorang jer keluar beli sebab kalau angkut semua confirmed beli nasi kerabu kat kedai jelah untuk jamu kat tetamu semua.

dekat pukul 4 baru start kelentang kelentung kat dapur. incik suami incharge untuk tumis sebab dia baru dapat petua dari mil.

takut jugak tak sempat nak siapkan semua... tapi alhamdulillah by 7 semuanya dah siap terhidang. syukur dapat incik suami yang banyak menolong saya di dapur.

woweerina : 1. nasi kuning / 2. ayam goreng ala berempah / 3. ikan masak kicap / 4. budu / 5. ulam kcg panjang / 6. ulam bunga kantan / 7. solok lada (klong 1st time buat) / 8. puding gula hangus / 9. apam kelapa (beli kat psr tani belakang the we.ld) / 10. ulam daun kesum / 11. ulam timun / 12. tumis (yang rupanya macam kuah spagetti klong ckp... tapi rasanya sedap) / tiada dalam gambar - sambal kelapa dan keropok. dinikmati pulak dengan teh tarik dan air bandung.

10 comments:

Maya said...

fuh!!! kecur air liur..
sampai hati tak ajak...

rina said...

adik badik angkat next time...

KV said...

tok reti nok buat sambal nyor. Resepi???

rina said...

kv : bg aku sambal nyior paling simple. nyior digoreng (agak2 hampir garing). tumbuk bwg merah + lada hitam + gula + garam + ikan (rebus ngan asam keping + garam).

pastu gaul jelah kasi sebati.

- tety - said...

puas ati leh make ns kabu... huhu sedap!!!

lada hitam hk belen2 aku ada npk ats sink tuh.... huhuhu

rina said...

hahaha... terlebih tumbuk

s.y.a.m.i.m.i.e said...

jeles...saye tiade besame2

rina said...

next time saya buat untuk anda...

Wan A. Rafar said...

Lain kali ajak sepupu dari Mekah juga.

rina said...

i'allah kalau ada rezeki sepupu di mekah.

 

Blog Template by YummyLolly.com