Pages

Monday, May 04, 2009

awak jangan gelakkan saya tau

fikiran buntu... dah tatau nak pergi mana.

plan asal nak bawak anak2 tengok orang main layang2 dekat kepong sana. tapi gelap semacam jer belah sana.

ke tam.an ta.sik per.dana pulak kami tuju. sampai jer area sana... anak2 semua tido. budak2 ni pantang naik kereta... senang jer dorang tido. konon nak bawak dorang main playground dekat di.no park... tapi nak pusing kat roundabout pun jalan dah sesak giler.

itu yang terus singgah di t.ugu n.egara. last pergi sana masa photoshoot dengan zubye. itu pun bukan masuk tug.u ne.gara. sekadar berposing di taman kat bawah tu.gu neg.ara jer.

betul2 takde arah tujuankan... tu.gu negar.a pun jadilah.







balik dari tugu negara, cuba nak singgah taman ta.sik tit.iwang.sa pulak. jammed jugak jalan. ada apa ek kat sana semalam. tanak mengecewakan anak2, sebelum balik rumah... singgah kat playground ta.man tas.ik sr.i gom.bak.



woweerina : kami sampai sana pun dah hampir2 tugu negara nak tutup... pukul 6 tutup. masa kitorang nak keluar, saya terdengar perbualan sorang tourist guide dengan pakcik guard. dia tanya pakcik guard... 'askar2 dah sampai ke'. saya tak dengar apa yang dibalas oleh pakcik guard itu. kemudian tourist guard tu bagitau kat tourist pasal petang2 macam ni... 'askar' dan 'menteri2' datang, sebab tu tugu negara tutup awal. saya pelik dengan penjelasan yang saya curi dengar itu. 'askar2' tu 'ghost' ke bang... takut nak cakap hantu. hahaha. incik suami saya cakap yelah kot. kebetulan pulak malam tadi, cik mek mengigau sambil nangis2. ntah apa yang dia cakap. dalam hati saya terus teringat tugu negara. ada penunggu ke kat sana??? hahaha.







7 comments:

Maya said...

kah kah kah kah kah!!!

saje nak lawan tajuk poyo tu... hehehe..

saya x penah sampai tugu negara.. ooo.. ade hantu eh? x pe lah.. x yah sampai pun takpe... errmmm.. hantu cam twilight yg has & wan tak takut tu pun saya takut tau..

Aiza Azril said...

haa best gaks ekali sekala layan pi area2 mcm ni..last wiken ingat nk pi area istana negara tugu negara dsb...tp takut jam....hehehe idak leh jumpa kan...;)

rina said...

maya : alah... awak dh gelak kat saya. hantu ada pun.... tu askar2 besar ada... apa nk takut. ooo dh tgk eh cite twilight tu... takut ke...

kc : alah rugi... kalu tak buleh jumpa dah. x jem pn kat tugu negara... cuma dlm tmn tasik perdana tu yg jem...

:: vErde+hAzizi :: said...

seriously dah berkurun tak g sane babe...selama 28+ years nie i rase g 2 kali je la kot...hehhehehhe...but worth to bring ur kids to this kind of place...historical place ;)

Wan said...

lawa sandal putis tu..

- tety - said...

aku gak berjaman x jejak tugu / taman2 nih... huhuhu tok laki x minat nk g tpt2 nih... aku kena redho jek la... :p

rina said...

verde : budak2 jelah syok sbb bebas berlari2.

wan : selipar yg aku lenjan ke mana saje

tety : yolah pogy minat mall jah...

 

Blog Template by YummyLolly.com