Pages

Thursday, May 28, 2009

5 bulan bersamaan dengan 5 pasang



awal sekolah januari lepas 2 pasang jer beli. memang malas nak beli banyak2 pun.

kes pertama terjadi semasa hujan dengan lebatnya hingga membasahkan kasut anak teruna. kebetulan pulak anak teruna dengan rajinnya telah merendamkan kasut yang kotor dalam baldi. jadi takde stok kasut. nak tanak kena beli lagi sepasang. kalau maknya dulu... kasut yang basah tadi diletakkan belakang peti ais. jadi esok pagi nak pergi sekolah... kasut dah hampir2 keringlah.

kes kedua terjadi sebab salah kasut yang dibeli awal persekolahan tercabut magnet. jadi dah tak boleh nak pakai. anak teruna pulak merengek nak kasut baru. kebetulan kejadian berlaku selepas ujian bulanan... jadi kasut baru as a present untuk dialah.

kes ketiga baru berlaku selasa lepas. takde kejadian yang berlaku. cuma dah lama dia bercerita kawan dia ada kasut yang ada line hitam... laju ma kalau pakai kasut tu. ko ni nak, nak jadi pelari pecut ke pelajar sekolah. hasil rengekan dia... ayahnya dengan bermurah hati telah membeli kasut line hitam itu.


semoga tiada lagi kasut baru untuk tahun ini.

13 comments:

Maya said...

muahahahhahaha...
lawak adib kate laju pakai kasut tu... buleh masuk raja lawak..

try tengok balik rumah jalan kaki laju tak laju.. (statement kijam)

ja said...

Nasib baik si anak masuk sekolah biasa.. kalau international school or sekolah2 private.. kasut adidas, nike... dan pekejadah kasut2 lagi la ekk.. sbb kawan2 cakap.. kasut nike lagi laju. tak kasut adidas.. tak kasut rebok, lantas anak kita akan buat decision kasut ralph lauren lagi hebat.. ada ke RL kasut putih. hahahhaa..

- tety - said...

huhu bdk2 skolah jamang skang nih sorang kasut harus 3 4 5 pasang sorang... adeii thn depan turn danial laks...

rina said...

maya : aunty maya mmg kijam. selipar pun ada yg fav dia gak... selipar ni laju... selipar tu x laju xleh pakai. berlari jer keje dia...

ja : nasib x ckp kasut LV ja... hahaha.

tety : tungguuuu...

Mama 3H said...

rina, kalau nk kasut cepat kering..lepas basuh..msk dlm mesin basuh & keringkan. pastu letak aje bwh kipas angin..mmg cepat kering. Abah 2H la selalu wat camtu...esok anak nk sekolah..mlm ni baru tingat nk basuh kasut. tp mmg kering lah...kol 7 nk gi sekolah tu..kasut mmg kering :D

ps : geng2 mj lain bleh ler cuba hahaa

Ms Lola said...

KAH KAH KAH!!! Kasut turbo tu.......

Zety Zin said...

wah, jangan 11 bulan sekolah, ada 11 pasang pulak nanti. huhuhu.

Mrs Amri said...

hahaha...adeila adib...

rina said...

linda : eh nasrun pn buat camtu gak... dh siap berus bagai... keringkan dalam mesin basuh... pastu kapurkan kasut.... baru sidai.

lola : kasut turbo berkuasa kuda...

zety : 5 cukuplah tu...

azie : hari2 mestilah ada dia cite... td jatuh... kesnya lari punya psl.

Aiza Azril said...

mak aiii, tu laa....alia pun skang dah masuk yg ketiga...kena pula bibik dia sental sekuat-kuat hati dia sampai dah berbulu2...tensen tul! haa lupa nak tanya sebenarnya brand apa kasut tu? kc dulu cari style mcm tu kat bangi tp depa kata dah abis...hehehe! suka tgk alia pakai style mcm ni nmpk "tomboyish" gitu..hehehe!

rina said...

b first kc... tak sental kuat2 pun... kasut skang memang kualiti dia kurenglah rasa. bkn cam kasut kita dulu... 2thn pakai pun masih elok lagi... melampau tipu kot ni... hahaha. tp betullah kualiti kureng.

Maya said...

oh.. b first.. patutlah laju...
kekekke..

rina said...

maya : yg lagi 4 tu pun b first gak. sebab tatau nk beli cap apa dah.

 

Blog Template by YummyLolly.com