Pages

Tuesday, February 12, 2008

Baru Ku Tahu

Balik kampung cuti Hari Wilayah lepas barulah rahsia terbongkar. Rupa2nya minah kecik ni takut kat penyapu. Meraung2 sambil berlari2 (lari budak yang baru pandai jalan... ala2 lari Mr Beanlah) dia bila nampak penyapu. Gelak kitoang dibuatnya.

Sebelum ni aku tatau pun sebab kat rumah xde penyapu. Kat rumah memang pakai vakum cleaner. Vakum cleaner ni pun salah satu benda yang dia takut jugak.

Kiranya semua jenis benda yang kita pakai untuk buang kekotoran kat lantai... dia takut.

Macam-macam.

4 comments:

neta said...

kelakar la si kecik ni. hehe..
dia takut takpe, tak kacau kita tgh mengemas.
izzah takut vakum cleaner gak (she'll try her best to avoid it), tapi time kita menyapu tu la dia dtg nak menyibuk.

rina said...

bleh geng damia gak izzah... maybe ramai budak takut ngan vakum cleanerkan...

hanis said...

lawak mek. nnt dah besar jgn buat alasan gitu plak...rajin-rajin tolong mama okeh...haha

wan said...

haha mek.. tulah jgn bwka alasan tu sampai ke besar.. tp budak2 mmg takut vacuum.. mungkin sebab buni yg bising..

 

Blog Template by YummyLolly.com