Pages

Monday, June 26, 2006

Usaha Tangga Kejayaan

Ntah berapa puluh kali dia dah buat puzzle ni. Tanpa penat jemu... dia buat. Selesai buat... dia cabut balik... buat lagi sekali. Sebelum tidur 3-4x buat baru aku boleh simpan puzzle tu. Bangun tido... terus terkam puzzle... buat. Tak muak ke dia buat puzzle.

Lepas siap cantumkan puzzle tu... dia cakap dulu dengan Superman.

Boleh kata tidur puzzle, makan puzzle, tengok puzzle, minum puzzle... nasib baik mandi bukan ngan puzzle. Dia pantang ada mainan baru... siaplah kena mandikan dengan Adib Irfan.

Malam tadi dia buat puzzle tak pakai 'acuan' dia... dia buat atas ABC mat dia jer. Makin teror.

7 comments:

kasutVINCCI said...

hang nadim pulak dpt puzzle hadiah susu fernleaf. Tapi kejap jer main, terus boring. Puzzle tu ada 6 keping jek. Cepat siap. Tp sibuk la mama kena tolong, kalau tak, jenuh dgr teriakan dia!

Moon® said...

Biarkan dia main selagi dia minat, nanti bila dah boring mesti dia tak heran dah.

- tety - said...

wahh terer la boy,, dah x yah pakai acuan die dah... kalo danial kompem die reti bukak jek... muahahaha

rina said...

KV : puzzle adib tu pun ada 9kpg jer... sbb tu skejap jer dia pasang

moon : tulah pasal... layannnnn

tety : 2 ke 3 kali jer ajar dia yg ni letak mana yg tu letak mana... pastu pass... buat sendiri. mama & papa pun senang ati.

ontahsapo said...

beli la yg baru, tak paham2 ker..?

.:HalogamoRa:. said...

this remind me to my first daughter whn she was 4 yrs old. she'll do it again and again. i pun naik jemu sbb she wants me to watch her everytime she's doing it hehe

rina said...

OS : camtu ke... aku buat2 tak paham lg ler.

halogamora : sejibik cam adib irfan ler ur daughter.

 

Blog Template by YummyLolly.com