Pages

Thursday, January 14, 2010

lagi aman damai rasanya

... kalau pagi2 aun.i dam.ia tidur sampai ke nursery daripada dia terjaga sepanjang jalan. minah ni kalau dah bangun macam2 hallah yang bakal berlaku. selalunya... nak beli air. cukuplah sekadar mineral water sebotol. ataupun makanan. apa sajalah yang dia nampak sedap. memang pantang nampak stesen minyak minah ni. ajaran dari papalah ni.

benda2 ni semua boleh bikin hati mama jadi panas sebab akan lambat hantar abang ke sekolah. kalau dulu oklah sebab 1st pit stop sekolah adi.b i.rfan dulu barulah hantar aun.i da.mia ke nursery. maka bolehlah melayan dia sebelum hantar dia ke nursery.

tapi sebab dah bertukar nursery... rutin perjalanan terpaksa diubah. kalau tak akan berlakulah ulang alik jalan yang sama berkali2.

6 comments:

Wan said...

sama mcm anak2 aku jugak, ajaran dari ayah dia jugak.. letih poket jua.. manjang dok ambik kinder bueno.. dah la mahal menatang tu..

rina said...

salah satu kegemaran mek gak tu... yg telur tu kan. ke apa nama kinder yg telur tu. yg pastinya mek ni hantu gula2 dan jajan. abg dia dulu umur byk tahun baru start mkn seme benda gula2 ni.

Maya said...

haha.. sib baik nak ke neseri melly & sekolah elman tak lalu mana-mana kedai...

tapi ade gak dulu satu mase.. kene parking depan sekolah elman, pas tu mak diorang ni kene menapak seberang longkang, seberang jalan, sebab ade gerai kuih kat seberang sana... sbb elman buat muka monyok nak ke sekolah kalau mama dia tak beli... terpaksa jalan kaki, nak bawak kete, jauh pulak nak u-turn..

sib baik gerai tu dah tutup sekarang... heheheh..

Anonymous said...

aku rase ni simptom anak poms... alahaiiii si dina pon sama, bab ni mmg aku salu hangin. asikla nk singgah kedai. petronas.. 7E.. kopok satu hal pastu adik badik kinder bueno/joy tuh. eeeee.... mmg kopak! yg terikut sape lg kalo tak si irsyad, asal pi kedai ade je menda yg dia amik..

-g

rina said...

maya : nasib baik macik tu tutup gerai dahkan. hahaha. kalau nursery lama... aku pn slalu singgah gerai jual nasi lemak ni. cik mek nak beli ayam goreng seketul.

g : ooo ni nama dia simptom anak perempuan ek. hehehe

ummizz said...

ooo mmg sama sindrom. hannah pulak siap berlakon konon nak kencing bila dekat2 sampai station minyak. padahal, dia nak singgah kedai, bukannya nak kencing pun. mcm2 alasan la dia bagi, toilet kotor la.. geram

 

Blog Template by YummyLolly.com