Pages

Wednesday, July 30, 2008

D24

aku tanak yang ni
biarpun isinya kuning
dan tebal

tanak yang ni

yang aku kepingin
kampung tulen
ulas kecik2
isi nipis

smlm termakan pujuk rayu pakcik penjual
aku manalah biasa beli
rm6 satu kg
bayar rm17
2 bijik bawak balik
balik rumah kulit dikopek
5 ulas jer dapat
giler menipu raja segala buah ni

tapi tak puas hati lagi
kampung tulen yang aku nak
kacuk2 tak main

anak2 semua tak ikut jejak langkah aku
yang gilerkan durian
untung mama dia
tak payah nak berebut

7 comments:

mom2Que said...

afiq suka durian huhu. mak dia lepas kawin baru teracun nak menjamah, langsung feveret kekekek

rina said...

afiq leh geng ngan auntylah... rugi tau moli x mkn durian. hehehe.

maya said...

aku memang suka durian.. bangun tido pun buleh sarap durian.. untung kawen ngan orang ade pokok durian.. baru makan durian kampung last week.. hahahha..

aku bg award kat mu.. silalah terima yer.. :D

lyein said...

aku pn suka durian kg..toklaki ckp tak mainlah durian kg...toklaki gile durian kunyit..sekali bli rm100++..kadang2 layan sekapla makan rm50..tak kose aku nk layan..danish pn dh terikut2 gile durian...tak psal2 demam 2 ari pasal dia sorang je makan 1 polistrin = 5-6 ulas durian...

rina said...

maya : ooo saher ada kebun doyan ke... ehem2... tanak ajak aku join mkn ke... hahaha.

award ka... orait nanti ku terima dengan hati yang gumbira.

lin : durian kunyit??? kacuk ke apa ni. mesti isi kuning cam kunyit tu...

kaezrin said...

aku suke doyannnn suke amat....

ummi zufayri said...

kekadang kat carrefour ada jual durian kampung yg dah siap buka (jual atas piring polisterene tu).
kalau nak best, try cari durian kucing tido! dulu kat kg ada satu pokok, tapi dah lama mati.
buahnya kecik je (besar sikit dari kepala lutut), isi pun tak bnyk dlm sebiji tu. tapi setiap satu ulas..mak aiiii...best!

 

Blog Template by YummyLolly.com