Pages

Thursday, July 20, 2006

Pilihan Di Tangan Anda

Pagi semalam... kejut dia bangun... tanak bangun... mintak dukung... tanak jalan... nak tanak dukung jelah sampai ke kereta. Bagitau dia... malam ni tidur sorang dalam bilik sendiri. Sebab tanak jalan... dia setuju.

Malam tadi... mama tido dalam bilik mama... boy tido dalam bilik boy. Boy dah janji dengan mamakan pagi tadi. Boy nak tido dengan mama. Boy janji besok boy jalan... tak dukung.

Pagi tadi... aku bangun tido... dah pagi ek mama... tidolah dulu... mama nak mandi dulu. Nanti dah siap mama kejutlah. Dah siap semua... sekali kejut jer... dah bangun. Boy baguskan mama... boy jalan. Camnilah baru bagus. Pagi2 bangun... jalan sendiri. Mama penat tau nak dukung. Bagus anak mama.

Besok pagi tataulah macamana. Harap2 dia masih ingat dengan janji2 dia. Insyaallah. :D

5 comments:

ontahsapo said...

sesekali macam tu pun dah cukup bagus...

kasutVINCCI said...

kalau hang nadim, ugut ker, pujuk ker, buat tawaran ker, semua tak jalan. Dia tau jerit dan jerit dan jerit selagi keinginannya tak dipenuhi. Sakit kepala dibuatnya.

akimanikki said...

aku pun menghadapi masalah yang sama,
memang payah nak kejut anak waktu pagi.
selalu aku angkat je.. londehkan seluar tidur dia dan bawak ke toilet dengan matanya yang masih terpejam

waktu gi jalan-jalan, bila dia taknak berjalan, kalau aku tak dukung.. sangup dia baring atas lantai, atau tanah, atau di mana-mana saja.. rasa nak cubit je..

rina said...

OS : kalu ari2 lagu tu lagilah bagussss.

KV : parah gak tu. hehehehe.

aki : pangai budak ni mmg sama je kan. time aku p keje ngan laki aku dulu tak heran ler dia tanak bangun ke apa... tp tugas tu aku amik alih skang.... tu haru-biru jadinya.

.:HalogamoRa:. said...

ni la dia...selalunye mmg x nak jln, berdukung aje...i dulu rasa cam nak patah pinggang kalau papanye xde.

 

Blog Template by YummyLolly.com