Pages

Wednesday, January 09, 2008

Negeri Di Bawah Bayu

@ Promenade Hotel. Lps jer check-in terus keluar mkn kat Olde Kopitiam. Gelang kristal Damia sudah semestinya dari Philipine Market.

@ jeti pulau manukan. Naik bot +/15min dari KK. Duk bagi ikan makan. byk giler ikan kat sekitar jeti ni. mcm2 jenis ikan. lawa giler. dah ler air jernih.

Mandi-manda di pulau manukan. Kecik jer pulau tapi cantik. mek kecik tu takut giler air laut dan bunyi ombak. balik hotel pun duk phobia dengan air. Abang jelah duk pulun main air sampai kecut2.


Berlatar belakang rangka penyu di Marine Exhibition Centre, Tunku Abdul Rahman Park.

@ Imperial International Hotel. Cun giler design bilik. Moden style. Baru 3bulan beroperasi. Hotel ni terletak dalam Warisan Square. Tak payah nak naik taxi nak pergi makan sebab turun jer bawah... terus berlambak kedai2 makan di sekitarnya. Jimat duit taxi.

@ starting point untuk mendaki Gunung Kinabalu.


Berlatar belakang 'Gunung Kinabalu' yang telah ditutupi oleh awan tebal. Frust.

@ rose garden di Kundasang.



4D3N... rasa mcm tak cukup jer. Banyak lagi tempat yang belum diterjah. Overall... semua seronok.



8 comments:

kaezrin said...

imperial tuh lagi best kan..xyah amik taxi..cuma takde swwimming pool kan...

anyway glad ko and family had fun okeh

adiq said...

assalamualaikum...

kak rina, saya nak minta tlg sgt ni...akak boleh bg email x?nti saya email akak...plizzz k.

rina said...

elin : mmg syok giler imperial. aku x kisah xde pool pn sbb x penah bwk anak2 p mandi kt pool. nk mandi... mandi dlm 'baldi besar' jer. hahaha.

adiq : hi lama x npk. naper ni. intan.surina@gmail.com

neta said...

baru jenguk nak demand tgk gamba cuti2 msia :D
nanti kitorang nak gi KK (bila ntah?), boleh la tanya u.
btw, dah suruh hubby poskan banner tu. harap2 dia ingat :)
oh ye, selamat thn baru!

maya said...

syoknye jalan-jalan.. byk tempat buleh pegi..

- tety - said...

syok nye jln2 KK. bejalan sakan. bila la aku ada peluang nk g KK nih... kompem aku g sane meroyan tgk gelang2 tuh... :p

wan said...

Syoknya mu Odz, bilalah aku buleh jejak Sabah ni.. adoii.. geram aku tgk mek dalam gambo first, gigi dia dah byk woo.. 6 batang dah kan? kedah berapa Odz? Insyirah masih tiga.. kakaka...

mom2Que said...

oo bestnya KK.. gunung tu nampak clear kalau bgn kul 6 pagi.. mmg rasa dekat sgt dr kundasang.. sabah cuti cuti terbaik aa kat malaysia nih..

 

Blog Template by YummyLolly.com