Pages

Wednesday, June 27, 2007

Lain Padang Lain Belalang

Semalam EL. Auni Damia demam. Dari pukul 3.30am dia duk mengamuk dan merengek. Pukul 7 baru dia lena tidur itu pun lepas makan ubat. Tidur 5min pastu dia bangun menangis. Badan panas, batuk & hidung tersumbat. Susu pun tanak minum. Dia try hisap susu tapi dia susah nak bernafas terus dia tanak hisap susu.

Siang dia ok. Langsung tak panas badan. Cuma hingus meleleh dan batuk ada lagi. Tapi lepas asar semalam badan panas balik. Tapi alhamdulillah malam tadi dia tidur dengan lena. Tapi adalah dia menggeliat sana sini cuma tak menjerit menangislah.

Memang berbeza sangat dengan abang time demam. Abang kalau demam cool & steady jer. Langsung tak merengek. Tapi adik.... adeiii. Dengan merengeknya... menangisnya. Riba tanak, dukung tanak, letak atas tilam tanak... Manja dia lain skit anak perempuan ni. Tulahkan lain anak lain perangai.

4 comments:

ummizz said...

memang berbeza..
hannah pun baru baik demam, tp belum 100%. Meragam dan merengek tu.. tak tahan.

kasutVincci said...

kalo anak demam mmg penat badan jkita dibuatnya, namun, kdg2 lupa penat sbb over risu. Danish pun demam jgk, tu yg dah besar dan boleh bercakap.;)
moga damia cepat sembuh.

kasutVincci said...

adeh..salah eja pulak dah
risu=risau

ummi zufayri said...

tgh musim demam la kot. nurin izzah pun baru baik demam. dgn merengek nya, meragam nya.. sama la mcm damia, tak leh baring, tak leh duduk...semua tak kena. nak berpeluk, berdokong je. uisshh, sakit belakang dibuatnye..

 

Blog Template by YummyLolly.com