Pages

Tuesday, October 06, 2009

pernah makan tak...

1st time saya tahu kewujudan keropok ini melalui hana. kebetulan minggu lepas incik suami seminggu di sabah. jadi saya tanpa berlengah lagi telah 'memaksa' incik suami untuk membelinya.

last minute dia mencari... nasib baik dekat airport ta.wau ada jual keropok pelang2 ni. kuih cincin yang dikirim oleh Tet.y pulak habis stok.

bentuk keropok ini seakan keropok lekor yang dipotong pendek2. ia diperbuat daripada isi ikan tenggiri. lebih kurang bahan2 nak buat keropok lekorlah jugak.

9 comments:

Wan said...

first time tahu kewujudan kropok ni.. sedak dok odz?

Hana said...

terasa rasa kat tekak den nih ha!

Ibu Ayra said...

dulu biasa mkn masa study kat melaka, member org sabah bagi... next week en abu nak gi course kat sabah, bleh suh dia belikan... sekali dgn kuih cincin... tima kasih buat entri nih sebab dok pk nak suh dia beli apa selain mutiara....hehehe

rina said...

wan : hrmmm sedap. tapi aku lg suko kepok 'gote'

hana : nak ke... ada lg 4 peket kt umah.

zz : kirim jgn x kirim

Maya said...

comel kan nama dia pelang-pelang...

patut macam pernah dengar, akan-akan si pelas-pelas...

hahaha....

MN said...

sedap ke?

- tety - said...

alaaaa... tingin la nk makan kuih cincin nih....

Anonymous said...

sy penah makan kropok ni.
tety, tak silap kuih cincin ni ade jual kt sini, kt kedai yg jual iks produk. penah terjumpa kt mydin subang (yg kedai kt luar) tp rase tataula ori ke dok.

g

rina said...

maya : pelas2 tu apa dia...

mrs noba : tp i lg prefer kopok lekor. hehehe

tety : hehehe...

g : sama jer kot...

 

Blog Template by YummyLolly.com